Google streetview timelapse

16 May 2013

Een bizar mooie Timelapse gemaakt met Google Streetview plaatjes. En schijnbaar kun je zelf ook zoiets doen, met een javascriptje.

Tags: , by dxtr

Saul Bass Google Doedel

8 May 2013

Google heeft ter ere van Saul Bass, grafisch designer, die vandaag 93 jaar oud zou zijn geworden een doodle gemaakt. Saul Bass is uiteraard bekend van onder meer Psycho, waarmee hij door de strakke vormgeving zijn tijd ver vooruit was. Maar hij is ook bekend van ander werk, zie daarvoor de verzamelsite van Notcoming, dan kun je vervolgens zelf de Youtube clips erbij zoeken.

Postuum is er nog een eerbetoon gemaakt aan Saul Bass door een Star Wars intro geheel in zijn stijl te recreƫren. Deze clip is al ook al een paar jaren oud, maar is daardoor niet minder goed.

Tags: , , , by dxtr

Geocities is niet dood

14 March 2013

De geest van Geocities – met haar willekeurige GIF-animaties – leeft namelijk voort in de videoclip van Zwart Licht: In Me Hoofd. De track zelf doet me terugverlangen naar de MIDI-liedjes van weleer, maar dat terzijde. Mooie, volstrekt aselecte productie die schijnbaar vrijwillig is gemaakt door studenten van de kunstacademie.

Tags: by dxtr

Breaking Bad Cat

14 March 2013

Cat dressed up as Walter White (Breaking Bad)

Tags: , by dxtr

Veul vliegtuigen

26 January 2013

Alle vliegtuigen die in een tijdsbestek van vijf uur landen op San Diego Airport, in 30 seconden tijd, in een beeld. Next level time-lapse noem ik het.

Tags: by dxtr

Het Beste Kerstlied Ooit

19 January 2013

Gezien het feit dat kerst alweer ruim drie weken achter ons ligt ben ik rijkelijk laat of extreem vroeg, maar dat neemt niet weg dat dit het beste kerstlied ooit is. Door Jon Lajoie.

Tags: by dxtr

Party Pom Pom

17 January 2013

Inmiddels is het al niet meer zo hagelnieuw, maar deze clip van de hand van Adam Buxton is zo fantastisch dat het het verdient om hier op Pretprieel vermeld te worden. Adam Buxton, die bekend is van de ene wonderbaarlijke productie na de andere, zoals zijn gebarentaalvertaling, zijn mondegreens en NWA Day (vooral die laatste kan ik niet genoeg bekijken) heeft een clip gemaakt voor (volgens mij) een kinderprogramma. Ook voor volwassenen is dit echter een geweldige clip en track. Woorden kunnen het niet beschrijven, behalve dan: Party Pom Pom!

Tags: , by dxtr

Buitenbeeld bij thunderdome

15 January 2013

Om mijn eerste post in tijden te vieren, hierbij een montage van diepte-interviews gemaakt door Buitenbeeld tijdens de laatste Thunderdome; the Final Exam. Geen idee voor welk examen deze klasbakken ooit zijn geslaagd. Mindfulness?

Tags: , by dxtr

Kabouterparkour

21 November 2011

Parcour, freerunning en skateboarden voor kabouters in deze clip. Allemaal met twee vingers en een fisheye-camera. Zeer goed gedaan, vooral die first person shots en skateboard-scenes.

Tags: , by dxtr

Kostuums. Voor op de motor en voor je hond

30 October 2011

Mocht je een motor hebben en nog een goed Halloween-kostuum zoeken: deze slaat alles. Heb je geen motor, maar wel een hond, dan moet je dit AT-AT kostuum zeker checken.

Tags: , , , , , by dxtr